Waarom een accutester aanschaffen?

Is het aanschaffen van een accutester voor e-bikes nou echt nodig? Onze meer dan 500 klanten wereldwijd zouden zeggen van wel. Alleen wat voor redenen zou u nou hebben om één van onze accutesters aan te schaffen? In deze blog geven we u enkele redenen om een accutester aan te schaffen. Wanneer u bijvoorbeeld een oude accu of e-bike aanschaft van een klant, kunt u binnen dertig seconden weten of de accu net zo nieuw is als hij er van buiten uitziet.

Misschien wilt u wel weten of de accu nog in staat is om uw klant te ondersteunen bij het beklimmen van een berg in de hoogste ondersteuning? Dat kan met onze accutester. Ook is het mogelijk om de inhoud van de accu te meten. De inhoud gemeten in Ampère of uren bepaalt de afstand die u kunt rijden met de e-bike. Het is ook mogelijk om te testen of de acculader nog wel naar behoren werkt. Met ons 4-2-2-model bij welk voltage de lader afslaat. Ook is het extra voordelig om bij ons een tester voor E-bike accu’s aan te schaffen omdat u bij ons gratis een cursus krijgt voor u en uw collega’s.

Onze accutester is ook vrijwel op elk merk aan te sluiten. Wij van Dokter Accu durven te stellen dat van alle producten die op de markt te verkrijgen, onze 4-4-2 de tester is met de meest mogelijk aansluitingen. Bij aanschaf van de 4-4-2 accutester krijgt u standaard 5 kabels met stekker bijgeleverd. Tot slot is onze accu is ook erg veelzijdig. Onze 4-4-2 Model C kan bijvoorbeeld batterijen testen van 24, 36 en 48 volt. Daarbij kan ons 4-4-2 Model D zelfs batterijen testen van 6 tot en met 48 volt. De beide modellen kunnen daarnaast ook nog eens overweg met: loodaccu, NiMh en diverse Lithium batterijen van verschillende leveranciers.

Andere redenen zijn natuurlijk dat u accu’s van gebruikte elektrische fietsen kan testen, waardoor u de inkoop van beschadigde accu’s voorkomt met onze accutester. U kunt ook accu’s van klanten onderhouden in de winter tegen betaling en u kunt natuurlijk uw eigen voorraad accu’s onderhouden in de winkel. Zo zorgt het regelmatig ontladen van de accu’s voor een verbeterde conditie. U kunt dus bewuster uw kapitaal in accu’s te beheren. Door uw verbeterde kennis van accu’s staat u ook weer sterker in gesprekken met consument en acculeverancier.

Laat een reactie achter