Reacties van mede-fietsenmakers

Wat vinden mijn mede-fietsenmakers nou van jullie accu-testers? Hieronder hebben wij de reacties van enkele van uw collega’s neergezet.

Nick Koot, Miton Accu’s en Batterijen, Utrecht

“Ik heb bij de aanschaf van een accutester gelet op drie dingen: prijs, gebruiksgemak en voltagekeuze. Iedere tester op de markt heeft zijn voor- en nadelen. Sommige testers zijn té simpel en daardoor enigszins beperkt, terwijl andere testers zeer uitgebreid zijn en soms dingen weer overcompliceren. De 4-4-2 zit precies goed wat betreft mogelijkheden en gebruiksgemak en dat is ook de reden dat wij deze tester verreweg het meest en vaakst gebruiken. Je kunt gemakkelijk kiezen voor het juiste voltage (24, 36, 48 Volt) en met een druk op de knop kan eenvoudig tijdelijk een piekstroom ingesteld worden om een flinke weerstand te simuleren. Dat, samen met het snel kunnen starten met de daadwerkelijke test, maakt het voor ons de go-to tester. De keren dat we voor een andere tester kiezen zijn zeldzame specifieke gevallen waarbij we extra parameters of variabelen nodig hebben. Ik zou dan ook zo weer voor Dokter Accu kiezen. Het gebruiksgemak is daarbij doorslaggevend; we hebben gewoon veel minder handelingen nodig om een test te doen. We testen gemiddeld zo’n 15 accu’s op een dag en gebruiken daar 8 verschillende testers voor. Bijna nooit staan alle 8 testers tegelijk aan, maar als we aan het testen zijn, staat er altijd wel een 4-4-2 aan.”

Jitse Maandag, Maandag’s Rijwielhandel, Zwartsluis

“De reden voor mijn keuze voor de 4-4-2 van Dokter Accu is dat ik een goede en gebruiksvriendelijke accutester in de werkplaats wilde hebben, die makkelijk te bedienen is en een duidelijk beeld geeft van de te testen accu. Verder vond ik het belangrijk dat de tester alle gegevens vervolgens overzichtelijk in een rapport kan uitprinten. De 4-4-2 voldeed aan al deze eisen. Mijn ervaring met de 4-4-2 accutester is dat hij gebruiksvriendelijk is en dat hij makkelijk is aan te sluiten op de accu. Je kunt vervolgens gelijk in de display de waardes van de accu uitlezen. Wij hebben zo al diverse accu’s van in te ruilen fietsen getest en aan de klant kunnen laten zien hoe de staat van de accu is. Vervolgens kun je een weloverwogen inruilprijs maken. Ik zou zo weer voor Dokter Accu kiezen omdat er ruim aandacht wordt besteed aan het uitleggen van de werking en er ook voldoende feedback vanuit het bedrijf is.”

Bpost

Een bijzondere klant van Dokter Accu is Bpost. De Belgische post heeft in totaal meer dan 2000 e-bikes in gebruik en gebruikt daarvoor 65 accutesters van Dokter Accu (model C) op de regionale distributiecentra. “De noodzaak voor accutesters was bij ons erg groot, met name alvorens oude batterijen te vernietigen” meldt het bedrijf over de keuze voor de 4-4-2. “In de zoektocht naar de juiste accutester kwam de 4-4-2 in de verhouding prijs – gebruiksgemak als beste uit de bus. Onze ervaringen zijn positief: de testers zijn eenvoudig in het gebruik en de software werkt goed en levert volledige en betrouwbare informatie.”

Laat een reactie achter