Reacties van mede-fietsenmakers

februari 22nd, 2018 Posted by Uncategorized 0 thoughts on “Reacties van mede-fietsenmakers”

Wat vinden mijn mede-fietsenmakers nou van jullie accu-testers? Hieronder hebben wij de reacties van enkele van uw collega’s neergezet.

Nick Koot, Miton Accu’s en Batterijen, Utrecht

“Ik heb bij de aanschaf van een accutester gelet op drie dingen: prijs, gebruiksgemak en voltagekeuze. Iedere tester op de markt heeft zijn voor- en nadelen. Sommige testers zijn té simpel en daardoor enigszins beperkt, terwijl andere testers zeer uitgebreid zijn en soms dingen weer overcompliceren. De 4-4-2 zit precies goed wat betreft mogelijkheden en gebruiksgemak en dat is ook de reden dat wij deze tester verreweg het meest en vaakst gebruiken. Je kunt gemakkelijk kiezen voor het juiste voltage (24, 36, 48 Volt) en met een druk op de knop kan eenvoudig tijdelijk een piekstroom ingesteld worden om een flinke weerstand te simuleren. Dat, samen met het snel kunnen starten met de daadwerkelijke test, maakt het voor ons de go-to tester. De keren dat we voor een andere tester kiezen zijn zeldzame specifieke gevallen waarbij we extra parameters of variabelen nodig hebben. Ik zou dan ook zo weer voor Dokter Accu kiezen. Het gebruiksgemak is daarbij doorslaggevend; we hebben gewoon veel minder handelingen nodig om een test te doen. We testen gemiddeld zo’n 15 accu’s op een dag en gebruiken daar 8 verschillende testers voor. Bijna nooit staan alle 8 testers tegelijk aan, maar als we aan het testen zijn, staat er altijd wel een 4-4-2 aan.”

Jitse Maandag, Maandag’s Rijwielhandel, Zwartsluis

“De reden voor mijn keuze voor de 4-4-2 van Dokter Accu is dat ik een goede en gebruiksvriendelijke accutester in de werkplaats wilde hebben, die makkelijk te bedienen is en een duidelijk beeld geeft van de te testen accu. Verder vond ik het belangrijk dat de tester alle gegevens vervolgens overzichtelijk in een rapport kan uitprinten. De 4-4-2 voldeed aan al deze eisen. Mijn ervaring met de 4-4-2 accutester is dat hij gebruiksvriendelijk is en dat hij makkelijk is aan te sluiten op de accu. Je kunt vervolgens gelijk in de display de waardes van de accu uitlezen. Wij hebben zo al diverse accu’s van in te ruilen fietsen getest en aan de klant kunnen laten zien hoe de staat van de accu is. Vervolgens kun je een weloverwogen inruilprijs maken. Ik zou zo weer voor Dokter Accu kiezen omdat er ruim aandacht wordt besteed aan het uitleggen van de werking en er ook voldoende feedback vanuit het bedrijf is.”

Bpost

Een bijzondere klant van Dokter Accu is Bpost. De Belgische post heeft in totaal meer dan 2000 e-bikes in gebruik en gebruikt daarvoor 65 accutesters van Dokter Accu (model C) op de regionale distributiecentra. “De noodzaak voor accutesters was bij ons erg groot, met name alvorens oude batterijen te vernietigen” meldt het bedrijf over de keuze voor de 4-4-2. “In de zoektocht naar de juiste accutester kwam de 4-4-2 in de verhouding prijs – gebruiksgemak als beste uit de bus. Onze ervaringen zijn positief: de testers zijn eenvoudig in het gebruik en de software werkt goed en levert volledige en betrouwbare informatie.”

ANWB Onderzoek naar fietsaccu’s

januari 25th, 2018 Posted by Uncategorized 0 thoughts on “ANWB Onderzoek naar fietsaccu’s”

De ANWB ontving zoveel signalen van leden die klachten ontvingen van leden die problemen ondervonden bij de accu van hun elektrische fiets, dat ze onderzoek hebben gehouden naar de meest voorkomende problemen.

De bond onderzocht veelvoorkomende klachten zoals haperende accu’s, of de levering van slechte of twijfelachtige accu’s. Door gebruik te maken van een accutester van Dokter Accu, voorkomt u dat u zulke slechte of twijfelachtige accu’s inkoopt en doorverkoopt. Het representatieve onderzoek onder ANWB-leden toont dat de helft van de leden met een e-bike weleens problemen heeft meegemaakt met de accu. De leden gaven ook aan dat ze onvoldoende zijn geïnformeerd over het onderhoud en levensduur van de accu. Uit het onderzoek bleek onder meer dat gebruikers van een e-bike slecht op de hoogte zijn van hoe zogenaamde ‘diepontladingen’ kunnen worden voorkomen. Dit is wanneer de accu ter ver wordt leeggereden en zo onbruikbaar wordt. Het is voor veel gebruikers ook onduidelijk hoe ze het beste de accu kunnen bewaren als de fiets langere tijd, bijvoorbeeld in de winterperiode, niet wordt gebruikt.

Waarom een accutester aanschaffen?

december 28th, 2017 Posted by Uncategorized 0 thoughts on “Waarom een accutester aanschaffen?”

Is het aanschaffen van een accutester voor e-bikes nou echt nodig? Onze meer dan 500 klanten wereldwijd zouden zeggen van wel. Alleen wat voor redenen zou u nou hebben om één van onze accutesters aan te schaffen? In deze blog geven we u enkele redenen om een accutester aan te schaffen. Wanneer u bijvoorbeeld een oude accu of e-bike aanschaft van een klant, kunt u binnen dertig seconden weten of de accu net zo nieuw is als hij er van buiten uitziet.

Misschien wilt u wel weten of de accu nog in staat is om uw klant te ondersteunen bij het beklimmen van een berg in de hoogste ondersteuning? Dat kan met onze accutester. Ook is het mogelijk om de inhoud van de accu te meten. De inhoud gemeten in Ampère of uren bepaalt de afstand die u kunt rijden met de e-bike. Het is ook mogelijk om te testen of de acculader nog wel naar behoren werkt. Met ons 4-2-2-model bij welk voltage de lader afslaat. Ook is het extra voordelig om bij ons een tester voor E-bike accu’s aan te schaffen omdat u bij ons gratis een cursus krijgt voor u en uw collega’s.

Onze accutester is ook vrijwel op elk merk aan te sluiten. Wij van Dokter Accu durven te stellen dat van alle producten die op de markt te verkrijgen, onze 4-4-2 de tester is met de meest mogelijk aansluitingen. Tot slot is onze accu is ook erg veelzijdig. Onze 4-4-2 Model C kan bijvoorbeeld batterijen testen van 24, 36 en 48 volt. Daarbij kan ons 4-4-2 Model D zelfs batterijen testen van 6 tot en met 48 volt. De beide modellen kunnen daarnaast ook nog eens overweg met: loodaccu, NiMh en diverse Lithium batterijen van verschillende leveranciers.

Andere redenen zijn natuurlijk dat u accu’s van gebruikte elektrische fietsen kan testen, waardoor u de inkoop van beschadigde accu’s voorkomt met onze accutester. U kunt ook accu’s van klanten onderhouden in de winter tegen betaling en u kunt natuurlijk uw eigen voorraad accu’s onderhouden in de winkel. Zo zorgt het regelmatig ontladen van de accu’s voor een verbeterde conditie. U kunt dus bewuster uw kapitaal in accu’s te beheren. Door uw verbeterde kennis van accu’s staat u ook weer sterker in gesprekken met consument en acculeverancier.

Accutesters van Dokter Accu: simpel in gebruik

november 30th, 2017 Posted by Uncategorized 0 thoughts on “Accutesters van Dokter Accu: simpel in gebruik”

Een accutester? Is dat dan niet heel moeilijk in gebruik en moet ik daar niet allemaal zaken voor leren? Niet bij de accutesters van Dokter Accu. Voor het ontwikkelen van onze accutester hadden wij eigenlijk een doel bij Dokter Accu: een goed en simpel stuk gereedschap om accu’s mee te testen. Dat is ons ook gelukt. De accutester werkt heel eenvoudig. Met één simpele stekker wordt de accu aangesloten op de accutester.

Bent u misschien bang dat u de accu verkeerd aansluit? Dat is niet mogelijk. Het is een accutester dus u kunt ook geen kortsluiting veroorzaken. De nummer één in gebruiksvriendelijkheid is ons 4-4-2 Model C. Door de accu aan te sluiten op onze accutester weet u binnen dertig seconden of de accu nog goed is. Met de accutester is het mogelijk om de accu maximaal te belasten, alsof u  een berg oprijdt. In dat geval mag de accu niet verder dan twee of drie volt teruglopen. Doet hij dat wel, dan is de accu helaas niet goed meer. Dit is een vrij kort test, maar het is mogelijk om met de accutester te simuleren alsof u een hele fietstocht maakt. Op deze manier kunt u de accu’s die u aankoopt, maar ook de accu’s van uw klanten uitermate goed testen.

Wilt u nog extra uitleg over de werking van de accutester? Bij aankoop van een accutester krijgt u gratis een gebruikerstraining met één of meerde collega’s bij ons in Ede. Toch eerst zien hoe onze e-bike tester werkt zonder meteen af te reizen? Kijk dan hier naar onze instructievideo.

Voorkom miskopen met de accutesters van Dokter Accu

oktober 26th, 2017 Posted by Uncategorized 0 thoughts on “Voorkom miskopen met de accutesters van Dokter Accu”

U kent het misschien wel als fietsenmaker: een klant komt met zijn elektrische fiets bij u en wilt deze aan u doorverkopen. Of de accu nog goed werkt vraagt u. “Geen probleem, die loopt als een zonnetje”, vertelt de klant u. Vervolgens koopt u de fiets met accu, maar nadat u de accu heeft proberen op te laden merkt u dat de accu het niet doet. U belt de klant op, legt uit dat de accu toch niet werkt en vraagt vriendelijk uw geld terug.  De klant weigert echter om het geld terug te geven en zegt zeker te weten dat zijn accu het nog wel deed. Nu zit u met een probleem: u heeft een accu die het niet meer doet en daar heeft u geld voor betaalt.

Zulke miskopen gaan u als ondernemer natuurlijk niet in de koude kleren zitten en dit gaat u merken in de portemonnee. Met de accutesters van Dokter Accu verkoopt u zulk soort miskopen binnen dertig seconden. Simpel en snel komt u met een accutester van Dokter Accu erachter of de in te kopen accu nog werkt. Met onze accutesters voorkomt u miskopen en gesteggel met klanten.

Tips voor een gezonde e-bike accu

september 28th, 2017 Posted by Uncategorized 0 thoughts on “Tips voor een gezonde e-bike accu”

Wanneer u de accu’s test voor uw klanten, geeft het natuurlijk altijd blijk van goede service wanneer u ze enkele tips meegeeft. Om deze reden hebben wij hieronder vijf tips uiteengezet van fietsen123.nl.

Wanneer uw accu een bereik heeft van 60 kilometer en u rijdt per dag 20 kilometer, dan is het niet nodig om de fiets elke dag op te laden. Het is beter om dit om de dag te doen. Dit zorgt ervoor dat het aantal onnodige laadcycli wordt verlaagt. Dit is met name relevant voor batterijen van oude typen.

Het is ook van groot belang dat de accu nooit helemaal leeg raakt. Wanneer de accu namelijk helemaal leeg raakt kan dit de accu ernstig beschadigen. Hierdoor kan de accu zelfs onbruikbaar worden. Met onze accutester kunt u controleren hoe vol uw accu nog is. Bij een Lithium Ion accu hoeft de accu niet helemaal leeg te zijn om die weer bij te laden.

Wanneer u de elektrische fiets een tijdje niet gebruikt, is het niet nodig om de e-bike constant aan de lader te hebben. Het is wel raadzaam om zo af en toe  de accu weer even op spanning te brengen. U kunt bijvoorbeeld de accu om de twee weken aan de lader te leggen. De moderne accu’s lopen namelijk niet snel leeg. Het is goed om ook bijvoorbeeld in de wintermaanden een stukje te fietsen. Breng daarna ook weer de accu op spanning.

Laat wanneer dit mogelijk is de accu niet in een zeer koude fietsenberging of schuur staan. Bewaar de accu bij lage temperaturen op een warme plek of in huis. Houd er daarnaast ook rekening mee dat de gemiddelde levensduur van een accu drie jaar is. Het is dus van belang er rekening mee te houden dat het bereik van uw accu na drie jaar echt aanzienlijk kan afnemen. Schrijf dus elk jaar al een derde deel van het aanschafbedrag af op uw accu.