Voorkom miskopen met de accutesters van Dokter Accu

oktober 26th, 2017 Posted by Uncategorized 0 thoughts on “Voorkom miskopen met de accutesters van Dokter Accu”

U kent het misschien wel als fietsenmaker: een klant komt met zijn elektrische fiets bij u en wilt deze aan u doorverkopen. Of de accu nog goed werkt vraagt u. “Geen probleem, die loopt als een zonnetje”, vertelt de klant u. Vervolgens koopt u de fiets met accu, maar nadat u de accu heeft proberen op te laden merkt u dat de accu het niet doet. U belt de klant op, legt uit dat de accu toch niet werkt en vraagt vriendelijk uw geld terug.  De klant weigert echter om het geld terug te geven en zegt zeker te weten dat zijn accu het nog wel deed. Nu zit u met een probleem: u heeft een accu die het niet meer doet en daar heeft u geld voor betaalt.

Zulke miskopen gaan u als ondernemer natuurlijk niet in de koude kleren zitten en dit gaat u merken in de portemonnee. Met de accutesters van Dokter Accu verkoopt u zulk soort miskopen binnen dertig seconden. Simpel en snel komt u met een accutester van Dokter Accu erachter of de in te kopen accu nog werkt. Met onze accutesters voorkomt u miskopen en gesteggel met klanten.

Tips voor een gezonde e-bike accu

september 28th, 2017 Posted by Uncategorized 0 thoughts on “Tips voor een gezonde e-bike accu”

Wanneer u de accu’s test voor uw klanten, geeft het natuurlijk altijd blijk van goede service wanneer u ze enkele tips meegeeft. Om deze reden hebben wij hieronder vijf tips uiteengezet van fietsen123.nl.

Wanneer uw accu een bereik heeft van 60 kilometer en u rijdt per dag 20 kilometer, dan is het niet nodig om de fiets elke dag op te laden. Het is beter om dit om de dag te doen. Dit zorgt ervoor dat het aantal onnodige laadcycli wordt verlaagt. Dit is met name relevant voor batterijen van oude typen.

Het is ook van groot belang dat de accu nooit helemaal leeg raakt. Wanneer de accu namelijk helemaal leeg raakt kan dit de accu ernstig beschadigen. Hierdoor kan de accu zelfs onbruikbaar worden. Met onze accutester kunt u controleren hoe vol uw accu nog is. Bij een Lithium Ion accu hoeft de accu niet helemaal leeg te zijn om die weer bij te laden.

Wanneer u de elektrische fiets een tijdje niet gebruikt, is het niet nodig om de e-bike constant aan de lader te hebben. Het is wel raadzaam om zo af en toe  de accu weer even op spanning te brengen. U kunt bijvoorbeeld de accu om de twee weken aan de lader te leggen. De moderne accu’s lopen namelijk niet snel leeg. Het is goed om ook bijvoorbeeld in de wintermaanden een stukje te fietsen. Breng daarna ook weer de accu op spanning.

Laat wanneer dit mogelijk is de accu niet in een zeer koude fietsenberging of schuur staan. Bewaar de accu bij lage temperaturen op een warme plek of in huis. Houd er daarnaast ook rekening mee dat de gemiddelde levensduur van een accu drie jaar is. Het is dus van belang er rekening mee te houden dat het bereik van uw accu na drie jaar echt aanzienlijk kan afnemen. Schrijf dus elk jaar al een derde deel van het aanschafbedrag af op uw accu.